miercuri, 26 martie 2008

Un simplu apel (2)

Dragi Colegi Antrenori,

In ideia ca rugbyul este un bun social, al tuturor, este înainte de toate un bun al antrenorilor - de fapt cei care îl sustinem concret, actionând profesional la baza acestuia. In aceasta postura avem dreptul si datoria sa intervenim decisiv în soarta acestuia. Marginalizati (asa consider eu lipsa de atentie si consideratie cu care am fost mai din totdeauna tratati) de conducatori aroganti, în general figuri obscure în rugbyul nostru ce au acaparat pozitii decizionale, sunteti chemati acum sa interveniti complex în schimbul de mentalitate din rugbyul românesc, actionând curajos si democratic în favoarea jocului nostru. Veti fi personajele principale în schimbari de ordin metodologic, structural si managerial, ce se preconizeaza. Deocamdata va recomand colegial urmatoarele:

  1. Determinati prin delegatul sectiei d-stra la apropiata Adunare Generala o atitudine contestatoare si critica la atitudinea fals optimista a conducatorilor ce vor sa transforme în reusite toate aberatiile în conducerea activitatii, ce iata a coplesit în ultimul timp rugbyul nostru.
  2. Propuneti persoane competente si disponibile pentru o activitate intensa si pertinenta în cadrul structurilor federale; prea se reclama insistent ca în afara de cei ce se „baga”, cei mai multi fara atribute profesionale, rugbyul nostru este lipsit de potente organizatorice si metodologice.
  3. Sugerati, cu tot curajul rugbystic, idei, masuri si organizari relationate cu realitatea pe care o traiti, care sa vizeze începutul unor redresari a activitatii de baza.
  4. Sunteti insistent chemati sa contribuiti substantial la întarirea si largirea corpului de tehnicieni, depistând din aria de activitate tinerii cu calitati de educator si predilectie pentru activitatea de îndrumare rugbystica a copiilor. Impartasiti- le primele taine în abordarea lucrului cu copiii, ajutati-i la constituirea grupelor; asa puteti spune ca ati facut enorm pentru viitorul rugbyului nostru.

Personal stiu bine cât de nobila si importanta este menirea noastra, dar si dificultatile reale ale profesiei de antrenor de rugby. De aceia, va marturisesc, pledez pentru recompensarea morala si materiala corespunzatoare a harnicilor nostri antrenori.

Va doresc multa sanatate si va îndemn la gândul rugbystic cel bun si pretioase interventii - fie la locul de munca, fie la nivel central. Va rog sa folositi, degajati, contactele mele garantându-va confidentialitatea necesara. Voi fi tare bucuros si mult ajutat sa facem o strategie a noastra, a antrenorilor, prin care sa impunem în lumea rugbyului nostru masura valorii profesiei, cum si respectul cuvenit.

Cu prietenie si colegialitate,

Vasile Constantin-Mao

Contacte:

telefon mobil: 0731 77 43 40

adresa e-mail: vasileconstantin2@ yahoo.com. br

PS.

Acest apel l-am difuzat tuturor gruparilor împreuna cu cel anterior.

Astazi la orele 14.00 am primit printr-un telefon din partea federatiei comunicarea ca mi s-a acordat invitatia de a participa la Adunarea Generala din 28.03.a.c. Sincer, îmi exprim multumirea si interpretez acest acord ca un pas spre deschidere si comunicare în interesul rugbyului.

Vasile Constantin

Niciun comentariu: