duminică, 3 iunie 2007

Turneul IRB Nations Cup – amplul examen al rugbyului nostru

In preludiul apropiatului turneu final al Cupei Mondiale toate viitoarele competitoare sunt in febra marilor acumulari. Atenti la rezultatele jocurilor, uneori surprinsi de dimensiunea lor, le cantarim nerabdatori, sa vedem cum, adevarate batalioane de tehnicieni pregatesc strategii pentru marele festin al rugbyului mondial.

Rugbyului nostru i s-a oferit o sansa excelenta de afirmare prin organizarea in premiera a unui turneu de seniori, si inca de o asemenea valoare. Federatia noastra isi mai probase anterior (in anii 1973 si 1995) calitatile de buna gazda prin organizarea mega-turneelor FIRA/CM ale juniorilor U19.

Deja din plecare, pentru noua fata a vechiului leagan al rugbyului nostru (Terenul de la Sosea ), federatia merita cu prisosinta consideratie si felicitari.

Marile obligatii de gazduire si organizare a turneului, pe de o parte, si de reprezentare sportiva, pe de alta parte, sustinute cu inzecite eforturi si dedicatie totala din partea celor implicati, finalizate la standarde internationale, trebuie sa dea rugbyului nostru girul de competenta si competitivitate.

Fara discutie, adunarea intregii noastre lumi rugbystice la sentimentul de mandrie nationala si bucuria marelui eveniment trebuie sa fie un pas in fata la consolidarea spiritului nostru rugbystic.

Urez din toata inima tuturor – conducatori, organizatori, tehnicieni si jucatori - mult succes in dificilul examen.

Vasile Constantin-Mao

Niciun comentariu: